featured image

BYGGEPLADSOVERVÅGNING OG ALARMSIKRING

Tyveri og hærværk, indbrud, ubudne gæster og andre uønskede hændelser medfører millioner af kroners skade inden for byggeri, industri og energi årligt. Ud over materiel skade ligger projektets fremskridt eller produktionen stille et stykke tid, hvilket koster tid og penge.

Takket være vores mangeårige erfaring, vores avancerede mobile overvågnings- og kameraovervågningssystemer med 24/7 livevisning og vores PAC-certificerede vagtcentral, sikrer Kooi Security den kvalitet og service du kan forvente af en europæisk markedsleder.

Om det nu vedrører overvågning af din arbejdsplads med vindturbiner, en solenergipark, byggeplads eller et industriområde, det mobile overvågningssystem Unit For Observation (UFO), som vi har udviklet og kan fås i forskellige udgaver, er altid en velegnet løsning. Derudover tilbyder vi understøttende produkter, som elforsyning og internetforbindelse, og tjenesteydelser, som imødekommer dine specifikke ønsker og behov.

Derfor er Kooi Security den ideelle partner til mobil overvågning og byggepladssikring. Kooi Security er også den idelle partner, hvis du vil undgå brandskader. Byggepladser har stor brandrisiko, så hvis du vil vide mere om vores løsninger inden for branddetektion kan du læse mere her.

Indhent tilbud nu

                     

 

bedrijventerrein-beveiliging.jpg

Erhvervsområdesikring

Mobile overvågningskameraer til optimal sikring af dine erhvervsområder

Læs mere
bouwplaatsbeveiliging.jpg

Byggepladssikring

Forebyg tyveri og vandalisme på din byggeplads med midlertidig kameraovervågning

Læs mere
brandstof-beveiliging.jpeg

Brændstofsikring

Forebyg brændstoftyveri med mobile overvågningskameraer fra Kooi Security

Læs mere
UFO Red Kooi-Security-29mrt19-42.jpg

Branddetektion

Undgå brand med den mobile branddetektor med kameraovervågning

Læs mere
bouwkeet-beveiliging.jpeg

Skurvognssikring

Forebyg skade på din skurvogn med midlertidig kameraovervågning

Læs mere
rijplaten-beveiliging.jpeg

Kørepladesikring

Undgå tab af dine køreplader med mobile overvågningskameraer, 24/7 opsyn. 

Læs mere
beveiliging-windmolens.jpg

Vindmøllepark sikring

Beskyt din vindmøllepark på alle tidspunkter med mobil kameraovervågning

Læs mere
beveiliging-zonnepark.jpeg

Solcelleparksikring

Undgå tyveri af solceller med mobil kameraovervågning i din solcellepark

Læs mere

Hvad er fordelene ved et udendørs videoovervågningssystem?

Her er listet 5 fordele ved udendørs videoovervågning:

 1. Beskyttelse af ejendele

Udendørs overvågningskameraer er et synligt og effektivt kriminalitetsforebyggende værktøj, der har til hensigt at afskrække kriminelle fra at bryde ind på din byggeplads.

 1. Dine medarbejdere beskyttes

Et videoovervågningssystem både udendørs og indendørs kan forbedre dine medarbejderes sikkerhed, da de kan installeres på svært synlige steder og samtidig være dokumenterende i tilfælde af tyveri eller anden lignende kriminalitet.

 1. Rabat på forsikringer

Forsikringsselskaber tilbyder ofte rabat på forsikringspolicen, for virksomheder med videoovervågning. Det er endda med stor sandsynlighed, at rabatten opvejer omkostningerne ved at installere et helt nyt videoovervågningssystem.

 1. Øget medarbejderproduktivitet og tyveriforebyggelse

Der kan være delte meninger om dette punkt - men alt med måde! Medarbejdere der ved, at de er på kamera, har tildens til at øge produktiviteten, da der fokuseres mere på de tildelte arbejdsopgaver. Derudover er der mindre tyveri af virksomhedens ejendele, når der er overvågningskameraer på byggepladsen samt dens udgange. Det er dog vigtigt stadig at overholde regler og krav for videoovervågning på arbejdspladsen.

 1. Fjernvideoovervågning

Hvilken forretnings- eller ejendomsindehaver ønsker ikke ro i sindet, når lyset slukkes og døren til arbejdspladsen låses? Fjernvideoovervågning kan sikre din arbejdsplads når du eller dine medarbejdere ikke er på arbejdspladsen. Du kan nemlig følge med 24/7 i, hvad der foregår når der ikke er nogen på arbejdspladsen.

Skal Kooi Security hjælpe dig med at skræddersy en videoovervågningsløsning til din arbejdsplads?

Lav en aftale nu Indhent tilbud nu

Hvad er et CCTV-system?

CCTV står for Closed Circuit TeleVision - Altså et lukket TV-kredsløb. Med et CCTV-system sendes signalet kun til en bestemt modtager, hvilket betyder, at det ikke opfanges af andre. Dette gør overvågningen mere sikker da det kun er dem der har adgang til dette kredsløb der kan opfange signalet. Disse systemer har udviklet sig markant og er i dag af meget høj kvalitet, hvilket øger chancen markant for at identificere kriminel aktivitet.

Hvilken udendørs overvågningskameraer er bedst, trådløse eller med ledning?

Først og fremmest skal trådløs lige defineres. Et kamera er trådløst, når transmissionen af data overføres uden hjælp af ledninger. Et kamera er normalt tilsluttet en strømkilde men eftersom datatransmissionen er trådløs, betegnes kameraet som et trådløst kamera. Et trådløst kamera kan også være helt ledningsfrit, hvilket gør det en del mere fleksibelt.

Derudover er det som så meget andet svært at afgøre om noget er bedre end andet, da det kommer meget an på den enkelte kundes situation samt behov. Herunder beskrives både fordele og ulemper ved både trådløse- og ikke-trådløse kameraer.

Trådløse overvågningskameraer både udendørs og indendørs

Fordele:

Med et trådløst kamera, har man noget mere frihed, da der ikke er nogle ledninger der begrænser placeringen af kameraet. Derudover er der en større sikkerhed i, at kriminelle ikke kan nå kameraet og dermed ikke gøre skade på udstyret, hvis det placeres højt nok.

Man behøver heller ikke en montør, da kameraerne er nemme at installere eftersom der ikke skal bores eller fastsættes ledninger i murværker bl.a. Alt i alt, er et trådløst kamera meget mere fleksibelt og nem at flytte uden at gøre skade på konstruktionen.

Ulemper:

Når det så er sagt, er der også nogle ulemper ved de trådløse kameraer. Kameraerne har en afstandsbegrænsning, og virker derfor bedst til mindre virksomheder. Der er risiko for interferens samt hacking af signalet, hvilket resulterer i enten manglende data, eller nedlukning af signalet.

Eftersom udstyret er trådløst, og nogle af kameraerne er batteridrevet kræver det ofte kontrol af batteriernes tilstand, så de bliver udskiftet eller ladet op i tide, for at sikre en fortsat videooptagelse.

Kameraer tilsluttet med kabler

Fordele:

I forhold til de trådløse kameraer er udgaven med ledning noget mere sikker. Der skal ikke kommunikeres med radiosignaler, så sandsynligheden for at kameraets dataoverførsel fejler, er derfor minimal. Det er også noget vanskeligere at hacke sådan et system, da det kræver en fysisk forbindelse med systemet.

Vedligeholdelse af systemet er også minimal, da der efter opsætning af en professionel installatør, ikke er noget der skal vedligeholdes eller skiftes ud, andet end at linserne skal være klare og rene.

Et system forbundet med kabler er bedst egnet til virksomheder, da de er meget mere stabile, og er at foretrække på større områder. Det er en permanent videoovervågningsløsning!

Ulemper:

Selvom det er en fordel at disse systemer ikke kræver den store vedligeholdelse, da de sættes op af en installatør, så kan dette også være en dyr fornøjelse, da det ofte koster en del i installationsgebyrer. Der skal også bores huller til ledninger og gør dermed også installationen permanent og mindre flytbar. Disse systemer er også noget mere sårbare overfor ubudne gæster, da ledningerne nemt kan klippes over.

Så der er selvfølgelig en masse at overveje før man vælger om man skal have et trådløst system eller ej. Derfor er vores specialister altid til rådighed til at vejlede dig i at vælge det rette system. Her kan du læse mere om Kooi Security's Unit For Observation der både fås trådløs og med ledning.

Er udendørs videoovervågning vigtigt?

Eftersom indbrud på byggepladser er ret almindelige, og kan have en stor økonomisk konsekvens for en byggeplads, er det noget der skal tages alvorligt. Det er ikke kun det der bliver stjålet der koster virksomheden dyrt, men også de ressourcer der skal bruges på reparationer og erstatninger af evt. ødelagt udstyr og materiale.

Vil du have 24/7 overvågning på arbejdspladsen? Læs mere om vores alarm- og vagtcentral her.

Lav en aftale nu Indhent tilbud nu

Hvordan sikre jeg min byggeplads mod indbrud?

Det er alt for nemt at bryde ind på en byggeplads, og der skal derfor fokuseres på at gøre det mere vanskeligt for indbrudstyve at bryde ind, stjæle og afsætte værktøj.

Man skal derfor se på sikringen af byggepladsen som en investering!

Gode råd til sikring af din byggeplads:

 • Skiltning og hegn

Skilte signalerer at der er adgang forbudt og hegnet forsinker uvedkommende i at bryde ind.

 • Videoovervågning

Videoovervågning har en præventiv virkning og minimere derfor risikoen for tyveri og hærværk.

 • Belysning

Hvis det alligevel har været muligt for indtrængeren at komme ind på byggepladsen, kan en kraftig belysning være et godt supplement til ovennævnte sikringsmetoder.

 • Tyverialarm

Installer tyverialarmer der sender signaler til enten en mobil eller kontrolcentral samt hav synlig tilstedeværelse i form af vagter.

 • Opbevar værdifulde ting et sikkert sted

Materialer og værktøj skal være låst inde, evt. placer det på et ekstra sikkert sted på byggepladsen, evt. på toppen af en bygning. Gør containere svære at trække op på en lastbil ved at placerer noget tungt oven på.

 • Andre gode råd

Der bør udarbejdes en sikkerhedsplan der allerede inden byggeriet påbegyndes er fastlagt. Der skal udvælges en person der hele tiden har ansvaret for sikkerheden på byggepladsen, samt tjekker om alt er som det skal være inden byggepladsen forlades.

Få leveret det nødvendige materiale umiddelbart inden det skal bruges, så det ikke står på byggepladsen i længere tid.

Hvis det skulle ske, at man bliver udsat for tyveri, skal dette politianmeldes, så der kan sættes en efterforskning i gang. Samtidig er en politianmeldelse også en vigtig forudsætning for at der kan udarbejdes brugbare statistikker og skabe et større fokus på problemet fra myndighedernes side. Det viser også at virksomheden ikke finder sig i tyveri, og at det anmeldes og efterforskes.

Hvordan udarbejder man en sikkerhedsplan for en byggeplads?

Her er 6 tips til, hvad en sikkerhedsplan kan indeholde:

 1. Analyser og vurder byggepladsens sikkerhedsrisici og trusler

Udfør regelmæssigt lagerstatus på både værktøj, maskiner og varebeholdning. Udarbejd et kort over byggepladsen, så grunden optegnes og vigtige områder af pladsen markeres.

 1. Benyt udstyrssporingsteknologi

Spor redskaber og udstyr med GPS.

 1. Lær dine medarbejder godt at kende.

Identifikationskort og besøgslog kan være en fordel, da det kan holde styr på, hvem der er på pladsen, og om de er ansatte eller ej.

 1. Sikkerhedstræning

Hav alle ansatte til at gennemføre en sikkerhedstræning der gør dem i stand til at håndterer enhver fare. Med et overvågningssystem, er der samtidig muligt at spotte ulykker i tide og holde øje med mistænkelig adfærd eller sikkerhedsmæssige trusler.

 1. Indhegn og overvåg området

Gør området vanskeligt at komme ind på, og samtidig have mere kontrol over hvem der kommer ind på grunden. Videoovervågning vil her være fordelagtigt, da både ind- og udgange kan overvåges samt generel overvågning af byggepladsen.

 1. Invester i topkvalitets sikkerhedsudstyr

Overvågning af byggepladsen er i dag nødvendig, da synligheden af dette allerede afskrækker de fleste indtrængere inden de forsøger at bryde ind på pladsen. Skulle de dog alligevel forsøge, er videoovervågning et godt bevis samt øger chancen for at ansvarliggøre indtrængeren.

Så er du klar til at sikre din byggeplads? Kontakt os nu, og vi vil hjælpe dig med at finde den bedste løsning for din byggeplads, så alle kan føle sig mere sikker.

Lav en aftale nu Indhent tilbud nu

Hvilke regler og lovgivninger er der i forbindelse med udendørs videoovervågning i Danmark?

Der er nogle regler for overvågning på arbejdspladsen, der skal overholdes af arbejdsgiver/bygningsejer.

Ifølge retsinformation.dk er der 5 vigtige regler i forhold til videoovervågning.

De 5 vigtige videoovervågning regler er:

1. Overvågning skal være sagligt begrundet i driftsmæssige forhold.

2. Arbejdsgiveren skal varsle de ansatte om overvågningen senest seks uger inden den iværksættes.

3. Arbejdsgiveren skal skriftligt informere de ansatte om formålet med overvågningen.

4. Overvågningen må ikke give de ansatte nævneværdige ulemper.

5. Overvågningen kan kun etableres uden disse varsler, hvis der er tvingende omstændigheder.

Tilgabe til produkter

Vores kunder